Saç Şekillendirme Zarar Vermeden Nasıl Yapılır? 2.354 kere okundu.

Saç şekillendirme ne kadar zararsız bir işlem olarak görülse de bilinçsiz bir şekilde yapıldığında saçlara zarar verebilmektedir.
post

Saç sekilendirme işlemini daha çok kadınlar tercih etse de son zamanlarda erkekler de tercih etmeye başlamıştır. Saçın şekillendirilmesi kolay ve basit bir işlem gibi görülse de dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Çünkü saç şekillendirme yaparken saçlarınızın kırılmasına, cansızlaşmasına ve hatta dökülmesine bile neden olabilirsiniz.

SAÇ ŞEKİLLENDİRME: SAÇLARA ZARAR VERMEDEN ŞEKİLLENDİRME İPUÇLARI

saç boyama yöntemleriSaç Kurulama İşlemini Nazik Bir Şekilde Yapmalısınız

Saçınızı duş ya da banyodan sonra havluyla sararak kurutun. Bunu nazik bir şekilde, saçlarınızı çekiştirmeden yapmanız gerekmektedir. Saç kurutmada başka bir alternatif ise saçlarınızın hava ile kendiliğinden kurumaya bırakılmasıdır.

Havluyla nemi alınan saçlar saç kurutma makinesi ile kurutulacaksa eğer  yaklaşık 15 cm uzaktan kurutulmalıdır. Saç kurutma makinesinin saçlara çok yakın tutulması saçların fazla ısıya maruz kalmasına ve bu nedenle kırılmasına, cansızlaşmasına yol açabilmektedir.

Saç Şekillendirme: Islak Saça İşlem Yapmamalısınız

Mümkün olduğunca saç şekillendirme için ıslak saçlarınıza işlem yapmayınız. Çünkü ıslak saç taranırken ya da fırçalandığında çok daha kolay kopar. Ancak yoğun kıvırcık saçlı kişiler saçlarının kırılmasını azaltmak için saçları ıslak iken uçlarına nemlendirici veya yağ sürerek tarama ve fırçalama yapmalıdırlar.

Saç Şekillendirme: Saç Kremini Doğru Bir Şekilde Uygulayın

Saç kremi uygulaması saç bakımı amacıyla yapılmaktadır. Genellikle saç kremi uygulaması şampuanlama sonrasında tüm saça bol bir şekilde uygulanır. Ancak yapılması önerilen; saçları 3-4 bölüme ayırdıktan sonra saçların orta kısmından uçlara doğru küçük miktarlar halinde saç kreminin uygulanmasıdır. Aynı zamanda saçtaki düğümlenmelerin ve dolaşmaların parmaklarınızı bir tarak gibi kullanarak açılması önerilmektedir. Bu sayede duş sonrasında saç şekillendirme daha kolay olur. Ayrıca bu durum özellikle kıvırcık saçlılar için geçerlidir.

Saç Tarama İşlemini Çok Sık Tekrarlamayın

Gün içinde saçlarınızı mümkün olduğunca az fırçalayınız. Günde 100 vuruştan fazla saçlarınızı fırçalamak saçlarınızın uçlarının çatallanmasına neden olur.

Saç Şekillendirme: Şekillendiricileri Çok Fazla Kullanmayın

saç şekillendirme yolları"Uzun süre şekil koruyan-tutan" saç şekillendirici ürünlerin kullanımını azaltın. (Saç spreyi, jöle, briyantin vb.) Bu tür ürünleri uyguladıktan sonra saç şekillendirme için tarak kullanmak saç kırılmasına ve zamanla saç dökülmesine neden olabilir. Aynı zamanda bu ürünlerin çok fazla kullanımı da saça zarar vermektedir.

Ayrıca ince telli saçlar, yağlı ürünleri kaldırmazlar. En iyisi, nemli ya da saçlara saç bakımı amaçlı nemlendirici sprey sıkmaktır.

Düzleştirici ve Maşa Kullanımında Dikkatli Olun

Saç şekillendirme işleminden ya da tarama işleminden önce saçlarınızın kısmen kurumasını bekleyin.

Saç düzleştiriciler kuru saçlarda ve düşük ya da orta derecede ısı ayarında kullanılmalı. Aynı zamanda iki günde birden daha sık  kullanılmamalıdır. 

Saç maşaları kullanıyorsanız eğer saçınızda sadece bir-iki saniye kalmasına dikkat ediniz. Saçınızın türü ne olursa olsun aşırı ısı saçınıza zarar verebilmektedir.

Saç Şekillendirme: Saçınızı Sürekli Olarak Sıkı Bir Şekilde Toplamayın

Sürekli olarak sıkı saç örgüleri, at kuyruğu, kaynak gibi saç şekillerini kullanmayınız. Bu tür saç stilleri saçı çekip gerer, kırılmasına ve aynı zamanda dökülmesine neden olur. Saç bir süre sonra incelir ve yan bölgelerde hiç çıkmayabilir. Saçın gerilmesi devam ederse kalıcı saç dökülmesi gözlenebilir.

Saç Boyalarını Mümkün Olduğunca Tercih Etmeyin

Saç boyaları saça zarar verir. Saç rengini açmak için kullanılan ürünler çok daha zararlıdır. Hatta organik boyalar bile saça zarar verir. Aynı zamanda boyaların alerji riski taşıdığı da unutulmamalıdır. Bu nedenle saçlarınızı boyatacaksanız eğer boyaya karşı alerjinizin olmadığından emin olmalısınız.

Saç bakımı ile ilgili sorularınız ve endişeleriniz varsa dermatoloğa başvurabilirsiniz.